Predstavnici turske škole zahvalili su se gradonačelniku Lugaviću na gostoprimstvu i istakli zadovoljstvo boravkom u Tuzli.

Foto: Grad Tuzla | Saradnja dvije škole ocijenjena uspješnom

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić danas je u Gradskoj upravi primio predstavnike škole Evliya Çelebi Ortaokulu iz Općine Tuzla, Istanbul, Turska, i Osnovne škole "Simin Han" iz Tuzle.

Ova posjeta organizovana je u okviru Protokola o bratimljenju potpisanog između dvije škole, kroz koji su zajednički realizovani brojni projekti tokom posljednje dvije godine.

Gradonačelnik Lugavić izrazio je zahvalnost na posjeti Tuzli i nesebičnoj pomoći Osnovnoj školi "Simin Han", ističući važnost njihove podrške i uspješne saradnje tokom proteklog perioda.

Predstavnici turske škole zahvalili su se gradonačelniku Lugaviću na gostoprimstvu i istakli zadovoljstvo boravkom u Tuzli, te su naglasili da se u Tuzli osjećaju kao kod svoje kuće.

Nakon prijema u Gradskoj upravi, gradonačelnik Lugavić sa gostima je obišao grad i posjetio kulturno-historijske znamenitosti grada uključujući Kapiju, Kuću bosanskog jezika, Trg slobode, Gradski park i Panonska jezera.

Pokretanjem avio linija sa tuzlanskog aerodroma prema Istnabulu, Tuzla i Tuzlanski kanton učvršćuju veze sa Istanbulom i Turskom što će zasigurno doprinijeti i ekonomomskom i turističkom razvoju ovog područja.

Vezani članak Ozvaničena saradnja: Na Međunarodni aerodrom u Tuzli sletio avion kompanije AJet

Podsjećamo, krajem augusta, odnosno 7. oktobra uspostavljanjem prvih letova sa tuzlanskog aerodroma ozvaničena je saradnja sa turskim aviokompanijama Pegasus Airlines-om i AJet-om.