SNSD neće biti dio vlasti jer ne može da obezbijedi većinu, saopštio je Milorad Dodik. 

Dodik: SNSD neće biti dio vlasti, kandidati koji su bili na listi potpisat će izjavu o ostavci
Foto: Milorad Dodik (X.com) | Milorad Dodik

Kandidati koji su bili na listi SNSD-a za lokalne izbore u Banjoj Luci potpisat će izjavu o ostavci, a rukovodstvo partije izabrat će 11 kandidata koji će ići u Skupštinu i koji će se baviti politikom SNSD-a.

''Razumjeli smo gradonačelnika koji je rekao da ne želi SNSD unutar. Nemamo ništa protiv, želimo mu da što prije napravi skupštinsku većinu i da ponese cjelokupnu odgovornost za stanje u gradu. Ovakav naš pristup podrazumijeva da ne možemo da nosimo odgovornost za bilo kakve projekte ako nismo dio vlasti, a nismo, i SNSD neće biti dio vlasti jer ne možemo da obezbijedimo većinu'', kazao je Dodik. 

Republičke institucije će ostati privržene projektima razvoja Banje Luke i tražit će model na koji će se to u budućnosti raditi.

''Koalicioni partneri su slobodni da rade šta misle da treba da rade. Jasno nam je da je značajan broj njih glasao protiv našeg kandidata. Oni su odabrali takvu politiku'', dodaje Dodik. 

Vezani članak Dodik proglasio pobjedu u 47 lokalnih zajednica u RS-u i najavio kandidaturu za predsjednika RS-a

Dodik je ovu odluku objavio nakon dužeg sastanka sa članovima Gradskog odbora SNSD-a u Banjoj Luci.

''Cijenimo, imajući u vidu da su glasali za gradonačelnika, da su na toj političkoj opciji. Uvijek govorimo da je važno da linija podrške i vlasti bude ista i da gradonačelnik i skupštinska većina imaju jednaku politiku.

Zahvaljujem Goranu Selaku koji je rekao da će ostati na strani gdje je SNSD, a ima još nekih koji to kažu.'', ističe. 

Osvrnuo se na rezultate za gradonačelnika Banja Luke. 

''Po analizama, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banje Luke Nikola Šobot dobijao je zbroj glasova SNSD-a i glasova SPS-a. Glasovi ostalih koalicionih partnera su otišli na drugu stranu. To je bilo dovoljno da Šobot pobijedi, ali su oni odlučili da pobijedi Stanivuković'', zaključuje Dodik.