Redžep Muratović, otac Damira Muratovića, primio je, 6. oktobra ove godine, prijetnju smrću putem SMS poruke sa nepoznatog broja.

''Završit ćeš kao sin'': Otac Damira Muratovića primio prijetnje smrću, reagovala boračka udruženja
Foto: Arhiva | Redžep Muratović

U poruci se Muratoviću direktno prijeti riječima: „Ne prozivaj Dženet više, završit ćeš kao sin, jesi čuo šepavi”.

Ovaj slučaj dodatno je uznemirio javnost s obzirom na to da je Muratovićev sin, Damir Muratović, prošle godine preminuo. Iako je smrt okarakterisana kao posljedica suicida, njegov otac smatra da je Damir bio žrtva teške ucjene te da je smrt nastupila pod nerazjašnjenim okolnostima zbog čega je nastavio tražiti odgovore. 

Na prijetnje su regovala boračka udruženja u Tuzli.

''Zahtjevamo od nadležnih organa,prije svih tužilaštva i MUP-a TK da u što kraćem roku preduzmu neophodne mjere kako bi se došlo do informacije ko stoji iza ove prijetnje smrću našem saborcu Redžepu Muratoviću te da se počinilac ove monstruozne prijetnje sudski procesuira'', naveli su. 

Vezani članak U toku vještačenje mobitela: Otac Damira Muratovića sumnja da je njegov sin bio teško ucijenjen prije samoubistva

Ovaj čin prijetnje smrću dolazi u trenutku kada porodica Muratović još uvijek traži odgovore u vezi s tragičnom smrću Damira Muratovića, čime se dodatno otežava njihova borba za pravdu i istinu.