Foto: Tuzlanski.ba

Kompanija Delibašić poliuretani brend „Moj san“ dostavila je donaciju kojom je opremljeno svih 30 kreveta u Klinici za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla. Vrijednost donacije je, naveli su iz ove firme, 15.000 KM.

˝Godine 2015. krenuli smo u realizaciju projekta ´Moj san´, a naša prva donacija koju smo uopće imali bila je UKC-u Tuzla i od tada smo realizirali preko 15 donacija. Danas doniramo proizvode koje mi proizvodimo, a radi se o opremanju 30 kreveta koje ova odjel ima. Jasno nam je da je ova klinika jedna od najbitnijih u UKC-u Tuzla, ne samo za Tuzlu, nego za cijelu Bosnu i Hercegovinu s obzirom na to da druge zdravstvene ustanove ne mogu pružiti dijapazon liječenja bolesti kao ovaj centar˝, izjavio je Boris Franjković, marketing manager u kompaniji Delibašić.

Odjel je opremljen madracima, jastucima, plahtama i posteljinama, što bi pacijentima trebalo olakšati boravak u ovoj ustanovi.

˝Važno je naglasiti da je donacija urađena na našu inicijativu, a uz veliku pomoć doktora Mirze Moranjkića, kao i glavne sestre Lejle. Današnja donacija je jedna u nizu aktivnosti koje je naša kompanija u proteklih nekoliko godina uradila i nadam se da ćemo i dalje moći biti u prilici donirati zdravstvene ustanove širom BiH, a sve u cilju društveno-odgovornog djelovanja sa kojim se naša kompanija ponosi i to je jedan od osnovnih temlja poslovnih aktivnosti naše kompanije˝, naveo je Franjković.

Na ovaj se način nastoje podstaknuti i drugi subjekti da doprinesu i poboljšaju uslove u institucijama poput ove.

˝Ovo je jedna pozitivna priča i nadam se da će ih biti još i više˝, zaključio je Franjković.

Univerzitetski Klinički Centar Tuzla zahvalio se kompaniji Delibašić i brendu "Moj san" na ovoj značajnoj donaciji koja će umnogome olakšati boravak pacijentima na Klinici za neurohirurgiju. (Tuzlanski.ba)