U subotu su jezera u Beloj Crkvi bila domaćin Međunarodnog kupa i Prvenstva Vojvodine u podvodnoj fotografiji, koji je organizovao Ronilački klub „Roniti se mora“.

Foto: Eko ronilačka grupa invalida | Podvodni svijet

Ove godine, zahvaljujući savršenim vremenskim uslovima i bistroj vodi, takmičari su zabilježili impresivne fotografije podvodnog svijeta.

Učešće na takmičenju, kao i prethodnih godina, uzeli su članovi Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca, koji su se istakli u takmičenju. Takmičenje se odvijalo u dvije kategorije: Kompakt i DSLR aparati, sa tri zadane teme.

U kategoriji DSLR aparata, pobjedu je odnijeo Bilal Šarić iz Eko-ronilačke grupe, dok su drugo i treće mjesto pripali Davidu Damjanoviću iz Kluba podvodnih aktivnosti KPA Bela Crkva i Dušanu Brkoviću iz Ronilačkog kluba Danubius-Spasilac iz Novog Sada. Ajša Begić iz Lukavca završila je na četvrtom mjestu.

Kategorija Kompakt aparata donijela je još veće uspijehe za Eko-ronilačku grupu: Faruk Kahrić zauzeo je prvo mjesto, dok su Dejan Koci iz „Roniti se mora“ i Elvir Mahmutović iz Lukavca osvojili drugo i treće mjesto.

U ekipnom plasmanu, Eko-ronilačka grupa invalida osvojila je prvo mjesto sa 136 bodova, dok su Ronilački klub „Roniti se mora“ i KPA Bela Crkva zauzeli drugo i treće mjesto.

„Godinama dolazimo u Belu Crkvu na takmičenja u podvodnoj fotografiji, uslovi su slični onima na jezeru Kop Šićki Brod, što nam omogućava da ostvarimo odlične rezultate. Sljedeći vikend očekuje nas Otvoreno prvenstvo Srbije na Adi Ciganliji u Beogradu, kao i Otvoreno prvenstvo Slovenije u Piranu krajem oktobra“, izjavili su članovi Eko-ronilačke grupe.

Ovo takmičenje ponovo je dokazalo da podvodna fotografija ne poznaje granice i da entuzijazam i talentovana zajednica mogu stvoriti nezaboravne trenutke.