Stranka umirovljenika/penzionera BiH danas je podržala kandidaturu Zijada Lugavića na predstojećim izborima.

Stranka penzionera BiH podržala Zijada Lugavića na predstojećim izborima
Foto: Tuzlanski.ba | Zijad Lugavić i SPU BiH

Stranka penzionera koja postoji već 26 godina, javno, otvoreno, glasno i jasno podržava Zijada Lugavića kao kandidata SDP-a za gradonačelnika grada Tuzla, kazao je Dževahir Sokić, predsjednik SPU BiH.

"Posebno mi je zadovoljstvo što mogu danas zvanično, otvoreno i javno da kažem da je povjerenstvo Gradske organizacije Stranke penzionera/umiravljenika BiH podržalo kandidaturu aktuelnog gradonačelnika, a koga penzioneri podržavaju", rekao je Sokić.

Iz SPU BiH kazali su i kako vjeruju da će Lugavić biti i budući gradonačelnik.

"Stranka penzionera koja postoji već 26 godina prvi put javno, otvoreno, glasno i jasno podržava Zijada Lugavića kao kandidata SDP-a za gradonačelnika grada Tuzla", dodaje Sokić.

Aktuelni gradonačelnik i trenutni kandidat SDP-a Zijad Lugavić, kazao je kako mu je iznimna čast i zadovoljstvo što je podržan od strane Stranke penzionera BiH.

"Posebno mi je drago iz razloga što su naši penzioneri utkali sebe u izgradnju našeg grada, naše Tuzle, a i Bosne i Hercegovine. To mi je iznimno velika čast, ali isto tako veoma velika obaveza da u narednom periodu još više radim na stvaranju još boljeg i kvalitetnijeg ambijenta za život naših penzionerki i penzionera koji su to svojim dosadašnjim radom i zaslužili", izjavio je Zijad Lugavić, kandidat za gradonačelnika grada Tuzle.

Lugavić je kazao kako će krenuti sa novim projektima, ali i nastaviti sa postojećim koji su imali dobre rezultate.

"Ti projekti se uglavnom odnose na aktivno starenje, zatim podrška osobama kroz projekat njega i pomoć u kući, ali isto tako izgradnja svih ovih komunalnih projekata koji ću naprijeti kvalitet života naših penzionera od mogućnosti kroz nabavku jednog kombija i dva autobusa, da naše penzionerke i penzionere  možemo po veoma niskoj cijeni voziti na našu Ilinčicu i na Majevicu i da im tako povećamo inkluzivnost, ali isto tako povećamo kvalitet života", zaključio je Lugavić.

Prema riječima gradonačelnika, penzioneri nisu zanemareni i sve se više pažnje posvećuje njihovim potrebama i poboljšanju kvaliteta života.

"U ime gradske organizacije SDP BiH Tuzla i u ime SDP Bosne i Hercegovine izražavam javnu zahvalnost stranici penzionera/umirvljenika na ovoj podršci i siguran sam da će i podrška, a i naredna sradnja biti plodnosna", kazao je Slađan Ilić, Predsjednik Gradske organizacije SDP BiH Tuzla.