Ambulanta porodične medicine "Solina" uskoro će dobiti bolje i savremenije uslove koji su neophodni pacijentima.

Uskoro bolji uslovi za pacijente u još jednoj ambulanti Doma zdravlja Tuzla
Foto: Dom zdravlja Tuzla | Dogovorena adaptacija

Ključni prioriteti kada je upitanju zdravstvena zaštita i usluge na području Grada Tuzle jesu pružiti pacijentima neophodne i odgovarajuće uslove za liječenje. 

Direktor JZNU Dom zdravlja Tuzla, prof. dr. Samir Mačković, zajedno sa glavnim medicinarom ustanove, dipl. med. teh. Eldinom Hasanbašićem, i predsjednikom Mjesne zajednice Solina, Jasminom Jogunčićem, obišao je Ambulantu porodične medicine "Solina". Na sastanku je dogovorena adaptacija ove ambulante, s ciljem unapređenja zdravstvenih usluga i stvaranja boljih uslova za pacijente.

U razgovoru su istaknute potrebe za hitnom sanacijom, a radovi na adaptaciji počinju već u utorak, te će trajati nekoliko dana. Cilj je, kako su naveli predstavnici Doma zdravlja, osigurati kvalitetnije uslove za pacijente ove ambulante, što je jedan od ključnih prioriteta u strategiji upravljanja zdravstvenim uslugama na području Tuzle.

Ova inicijativa predstavlja nastavak šire akcije koja se odvija u okviru Doma zdravlja Tuzla, a koja obuhvata sanaciju i potpunu obnovu više ambulanti u skladu sa potrebama lokalne zajednice. Menadžment Doma zdravlja, zajedno sa organizacionim odborom, intenzivno radi na poboljšanju zdravstvene infrastrukture, s ciljem podizanja standarda usluga koje ova ustanova pruža.

Posebno se ističe važna uloga donatora i zaposlenika Doma zdravlja koji vlastitim angažmanom, kroz rad i podršku, značajno doprinose uspjehu ove akcije. Bez njihove nesebične pomoći, mnogi od ovih projekata ne bi mogli biti realizovani. Zahvaljujući njihovom trudu, ambulante postaju funkcionalnija mjesta za rad i pružanje usluga pacijentima.

Važno je napomenuti da su slične akcije već realizovane u nekoliko ambulanti, a planirano je da se isti model primjeni i na druge ustanove unutar sistema Doma zdravlja Tuzla. Cilj ovih aktivnosti je da se svaka ambulanta dovede na nivo koji omogućava kvalitetnu i efikasnu zdravstvenu zaštitu, prilagođenu potrebama savremenog pacijenta.