Dojava je bila da gori šupa, pomoćni objekat, štala. Međutim kad su vatrogasci došli na mjesto događaja radilo se o malo većem pomoćnom objektu, kazali su.

Vatrogasci lokalizirali požar u sarajevskom naselju, nema povrijeđenih
Foto: Arhiva

Veliki požar koji je izbio danas u Hrasnici, gdje su gorjela dva objekta, a vatra se počela širiti i na ostale okolne objekte, lokaliziran je, potvrdili su za Fenu iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo.  

Iz PVB ističu da su dojavu o požaru dobili u 11 sati i 56 minuta, a prva ekipa vatrogasa je bila na mjestu događaja u 12 sati i 07 minuta.

"Dojava je bila da gori šupa, pomoćni objekat, štala. Međutim kad su vatrogasci došli na mjesto događaja radilo se o malo većem pomoćnom objektu u kojem ima raznih stavari, guma. U pitanju je limeni objekat. Požar je bio počeo da se prenosi na stambene objekte, ali je lokaliziran u 12 sati i 48 minuta. Nije bilo povrijeđenih osoba", kazali su za Fenu iz PVB.

Vezani članak U naselju u Sarajevu izbio veliki požar: Gore porodična kuća, štala i šupa

Četiri ekipe vatrogasaca su povučene sa mjesta događaja.

"Većina vatrogasaca se povukla, a na terenu su ostale dvije ekipe koje rade na likvidaciji požara, odnosno moraju raskopati i zaliti vodom da bi ugasili da ne bi ponovo došlo do požara", kazali su iz PVB.

U gašenju požara je učestovalo oko 20 vatrogasaca.