Nakon što je Milorad Dodik jučer kazao kako Republika Srpska nikada nije ni željela secesiju od Bosne i Hercegovina, oglasila se predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić. 

Trivić o Dodikovoj izjavi: Može sam sebe lagati koliko hoće, ali narod ga je odavno pročitao
Foto: Arhiva

''Koliko posebnih sjednica Narodne skupštine je održano, koliko referenduma je najavljeno, koliko verbalne vratolomije o nezavisnosti Republike Srpske, da nam Dodik juče kaže da poštuje teritorijalni integritet BiH i da secesija nikad nije bila njegova politika. Koga on laže? Sebe, narod ili Amerikance?! Može sam sebe lagati koliko hoće, ali narod ga je odavno pročitao. Prije će biti da pokušava umiriti Amerikance na svoj način. Iz njemu dobro poznatih razloga'', napisala je Trivić.

Vezani članak Dodik nakon posjete šefa CIA-e novog mišljenja: Tvrdi da RS nikad nije ni željela secesiju od BiH

Navela je kako je ovaj Dodikov potez pokazao zapravo njegov kukavičluk. 

''Ova izjava pokazala je sav kukavičluk Milorada Dodika, koji je duplirao rep, pa je žalosno čak i gledati ga kako bez trunke dostojanstva puzi pred američkim ambasadorom. Milorade, jesi li rekao Željki da Murphy viri ispod svake balege? Da mu prenosi uživo?!'', pita.

Nakon što je 15 godine svoju politiku zasnivao na jednoj priči, Dodik je sada odjednom odlučio to promijeniti, što Trivić naziva ''bijednim''.

''Kako je izvan svake mudrosti voditi prekoplotarne razgovore sa ambasadorima bilo koje države, što je Miliorad Dodik uporno činio štetu cijeloj Republici Srpskoj, još je bijednije nakon 15 godina služenja narodu pričom o nezavisnosti, ponizno izjaviti da nezavisnost nikada nije bila vaša politika i poštivanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH'', dodaje.

Da RTRS i drugi režimski mediji nisu prenijeli ovu izjavu, mislili bismo da je neko hakovao Twitter nalog Milorada Dodika, navela je na kraju.