Na terenu traje operativni rad kako bi se došlo do potrebnih podataka, koji bi pomogli u rasvjetljavanju slučaja.

PU Trebinje još utvrđuje identitet napadača iz sela kod Nevesinja, u sve uključen Interpol
Foto: Arhiva

Јoš nije utvrđen identitet ubijenog muškarca tokom sukoba sa policijom u Zovom Dolu kod Nevesinja, izjavio je Siniša Laketa, načelnik policijske uprave Trebinje. Na terenu traje operativni rad kako bi se došlo do potrebnih podataka, koji bi pomogli u rasvjetljavanju slučaja.

Preduzimaju se intenzivne mjere i radnje pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, u cilju utvrđivanja identiteta, piše RTRS.

U toku je razmjena informacija s Interpolom i drugim međunarodnim organizacijama, kako bi se došlo do podataka.

“Izuzet je uzorak za DNK, otisci papilarnih linija prstiju dati su u upotrebu polcijskim agenacijama, u cilju identifikacija i očekujemo odgovore. Što se tiče oružja, na terenu operativne linije rade svoj posao, prikupljaju se informacije i izjave”, rekao je Laketa.

On je potvrdio da su u objektu, gdje je NN osoba stradala u razmjeni vatre sa policijom, pronađeni predmeti i lična dokumenta stanovnika sa područja opštine Berkovići, a koji potiču iz ranijih krivičnih djela krađe.

Vezani članak Završena obdukcija tijela napadača iz sela kod Nevesinja: Nije migrant, ali nije ni državljanin BiH

Ne mogu da dovedu u vezu stradalog, s osobom koju su građani, tokom januara ove godine, prijavljivali da na području opštine Berkovići, ulazi u napuštene kuće.

“Postojala su operativna saznanja i utvrđen je identitet, i ne možemo da potvrdimo da li je baš ta osoba izvršila krivična djela na području Berkovića. Ta osoba koju su prijavljivali građani, ulazila je u dio napuštenih objekata. Nije isključeno da li se radi o istoj osobi ili je povezana sa stradalim”, dodao je Laketa. 

On je, na konferenciji za medije, rekao da je stanje sigurnosti na području koje operativno pokriva PU Trebinje, zadovoljavajuće.