Drina ima veći vodostaj što otežava potragu za nestalim migrantima čiji se čamac prilikom prelaska rijeke juče ujutro prevrnuo.

Pronađeno jedanaesto tijelo migranta u Drini nakon prevrtanja čamca
Foto: MUP RS

Pripadnici Vatrogasno - spasilačke jedinice iz Bratunca danas su na lokalitetu Zalužje, u Bosni i Hercegovini, na rijeci Drini pronašli 11. tijelo migranta u vodi Drine.

„Uz vatrogasce - spasioce iz Bratunca tokom dana Drinu je pretraživao i ostatak modula za potragu i spasavanje na vodi i pod vodom koji čine Tim za potragu i spasavanje na vodi i pod vodom Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, policajci Policijske stanice Bratunac, Granične policije Bosne i Hercegovine, na desnoj obali Drine pripadnici MUP-a Republike Srbije“, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Vezani članak Migranti spašeni iz Drine zbrinuti u prihvatnim centrima: Obezbijeđena kompletna njega i pomoć

U saopštenju se dodaje da danas Drina ima veći vodostaj i to otežava potragu za nestalim migrantima čiji se čamac prilikom prelaska rijeke juče ujutro prevrnuo u vodi Drine.

Vezani članak Nastavlja se potraga za migrantima u Drini: Do sada izvučeno deset tijela, među kojima je i beba

Čamac sa migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu rijeku Drinu kod Ljubovije i domognu se obale Bosne i Hercegovine, prevrnuo se juče ujutro Srbijanska policija je na obali zatekla 18 osoba, a spasioci su pokrenuli potragu za nestalima.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je juče da su pripadnici MUP-a pretragom Drine na području Ljubovije, između ostalih i pronašli i tijelo bebe starosti oko devet mjeseci, kao i tijelo njene majke.