Foto: Tuzlanski.ba

U Sarajevu je danas potpisan sporazum ukupne vrijednosti milion i 912 hiljada konvertibilnih maraka (KM) prema kojem će biti isporučeno 80 automobila 100-postotnim ratnim vojnim invalidima prve grupe, javlja Anadolu Agency (AA).

Potpisivanjem sporazuma okončan je postupak javne nabavke vozila čija su sredstva Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata odobrena budžetom Federacije BiH za 2015. godinu.

Porsche BH je u ime grupe ponuđača izabran kao dobavljač prema Obavještenju o javnoj Nabavci 80 putničkih automobila za RVI 100% prve grupe za 2015. godinu i time se obavezao isporučiti 80 karavan automobila marke Seat tip Leon, bijele boje čija je godina proizvodnje 2015.

"Plan je i za naredne godine također, bilo je godina kada su propadali tenderi, ali ćemo se truditi da to uradimo i sljedeće i narednih godina", kazao je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

potpisan-sporazum-o-isporuci-80-automobila-ratnim-vojnim-invalidima-u-fbih

Ppredviđeno je da sva vozila budu isporučena najkasnije do 31. decembra 2015. godine.

"Mi ćemo se potruditi da ovo iznesemo do kraja, mislim da ćemo već u novembru imati vozila spremna koja će iz Barcelone krenuti prema Sarajevu. Želim da nastavimo ovu saradnju i vjerujemo da ćemo sve obaveze ispuniti. Posebna je čast sudjelovati u ovom projektu koji je od izuzetne važnosti posebno za kategoriju naših boraca. Ovaj je posao zahjevan i samo jake firme ovo mogu uraditi kvalitetno", kazao je direktor firme Porsche d.o.o. Sarajevo Senad Olovčić.

Dodjelom vozila, država je nastavila brigu o najzaslužnijoj kategoriji društva koja se danas nalazi u nezavidnom položaju, kazao je zamjenik predsjednika Saveza paraplegičara FBiH Mujo Aganović, koji je ujedno bio i član Komisije u postupku dodjele automobila.

"Uspješno smo uradili ovaj posao. Ovaj čin danas mi kao krajnji korisnici doživljavamo kao izraz respekta jednoj od najzaslužnijih kategorija društva. Zahvaljujem državi, Vladi FBiH i Ministarstvu i mi ćemo se truditi da BiH bez obzira na ekonomsko i poličitko stanje ne može dati sebi za pravo da sve ono što je ova kategorija krvlju zaslužila, da se ne oduži, do sada je to radila", kazao je Aganović. (Tuzlanski.ba)