Foto: Tuzlanski.ba

Tuzla se iz godine u godinu nameće kao ozbiljna destinacija vrijedna posjete u svim godišnjim dobima.

Ulaže se u gradsku infrastrukturu, izletišta oko grada, ali i manifestacije zabavnog karaktera koje privlače posjetioce i kreiraju opću pozitivnu atmosferu u gradu.

Zahvaljujući odličnoj saradnji koju Turistička zajednica grada Tuzle i Bingo Group imaju kroz brojne zajedničke projekte i manifestacije, a sve uz podršku Grada Tuzle, i ovog proljeća građankama i građanima Tuzle, ali i posjetiocima i turistima, nude se atraktivni sadržaji u okviru manifestacije ‘Proljeća u Tuzli’.

Realizaciju manifestacije podržavaju javne ustanove i javno-komunalna preduzeća Grada Tuzle, kao i Udruženje obrtnika grada Tuzle.

Manifestacija je zvanično počela sinoć obilježavanjem Ramazanskog bajrama i Trg slobode će zasigurno biti nezaobilazna lokacija ovog proljeća, jer će se u dane vikenda pretvarati u pozornicu gdje će sebe i svoje proizvode predstavljati brojni izlagači, obrtnici, kreativci i poduzetnici, pa će posjetitelji moći uživati u isprobavanju i kupovini meda, suvenira, nakita, cvijeća, rasadnog materijala i drugih proizvoda.

Trg slobode će ponovo ugostiti i Tuzlanske dane piva (10. do 12. maja), koji će biti praćeni koncertima Nene Belana & Fiumensa (10. maja), Tropico benda (11. maja) i Šejle Zonić (12. maja), dok će se domaći i internacionalni proizvođači piva u toku ova tri dana predstaviti sa svojim asortimanom.

Podsjetimo, na Trgu slobode Tuzli, najvećem trgu u našoj zemlji, ponovo je postavljen 22 metra visok panoramski točak, sa kojeg se pruža nezaboravan pogled na grad, a koji privlači posjetioce svih uzrasta i iz svih krajeva naše zemlje i regiona.