Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BIH) danas, 2. augusta, objavila je preliminarni pregled ovjerenih kandidatskih listi za Lokalne izbore 2024. godine.

Ovo su preliminarne liste za lokalne izbore: Pročitajte imena svih kandidata
Foto: Ilustracija | Oglas je otvoren za pozicije u četiri grada

Podsjećamo da je CIK ranije ovjerio 296 političkih subjekata za izbore, od čega je 110 političkih partija, 58 koalicija, 76 nezavisnih kandidata, 43 nezavisna kandidata predstavnika nacionalnih manjina i devet listi nezavisnih kandidata. 

Također su sredinom jula ovjerili 1831 kandidatsku listu, a za 68 kandidatskih listi koje su imale nedostatke ili nepravilnosti, obavijestila političke subjekte da otklone iste u roku od pet dana.

Trending Znate li koliko košta sedmica ljetovanja u Hrvatskoj? Italija i Španija su jeftinije

Pregled kandidatskih listi možete vidjeti OVDJE.

"Ukoliko se primjete bilo kakve nepravilnosti na kandidatskim listama potrebno je informirati Centralnu izbornu komisiju BiH na mail [email protected]. Napominjemo da je rok za objavu ovjerenih kandidatskih listi u službenim glasilima i sredstvima javnog informiranja do 22. augusta 2024. godine", naglasili su iz CIK-a danas.

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini će se održati 6. oktobra 2024. godine. Na izborima ćemo birati načelnike općina i gradonačelnike pojedinih gradova, kao i općinska i gradska vijeća.