Od sredine naredne sedmice pljuskovi i grmljavina
Foto: Tuzlanski.ba

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti, ponegdje u istočnim i sjeveroistočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak.

Vjetar slab do umjeren, u sjevernim područjima istočnog smjera, a u ostalim dijelovima jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23 , na jugu do 25 stepeni.

U utorak, 2. maja, se očekuje naoblačenje sa zapada koje će prije podne uvjetovati slabu kišu, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. U ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i bez padavina. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, a u Hercegovini slabo jugo. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna između 16 i 22 stepena.

U srijedu, 3. maja, u Bosni umjereno oblačno vrijeme. U sjevernim, sjeveroistočnim djelovima područjima uz nešto više oblaka mjestimično sa kišom, a moguć je kratkotrajni pljusak. U Hercegovini i istočnim poručjima malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna između 18 i 24 stepena.

U četvrtak, 4. maja, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne s kišom u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim područjima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 8 do 12, a najviša dnevna između 16 i 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.