Dženaza profesoru Nijazu Haliloviću, direktoru Gimnazije Sanski Most, klanjana je danas u Donjem Kamengradu, mjestu njegovog rođenja, gdje je obavljen i ukop.

Klanjana dženaza Nijazu Haliloviću, ubijenom direktoru Gimnazije Sanski Most
Foto: RTV Sana Sanski Most

Profesor Halilović tragično je ubijen 21. augusta u 64. godini života, kada je domar škole Mehemed Vukalić s automatskom puškom ušao u prostorije Gimnazije osim njega ubio još dvoje radnih kolega - profesoricu engleskog Gordanu Midžan te sekretaricu Nisvetu Kljunić.
 
Na dženazi profesoru Haliloviću prisustvovala je velika grupa ljudi. 

Posebno emotivno bilo je obraćanje učenice Iman Omić, koja je podsjetila na ubijene profesore istakavši kako će zauvijek ostati u srcima svih učenika.

"Naša profesorica Goca je bila ličnost koja nam nije podarila samo znanje engleskog jezika, već nam je bila etički uzor u svemu. Nikada više nećemo čuti zvuk njenih potpetica hodnicima škole koje su najavljivale početak časa engleskog. Nikada više nećemo čuti ono njeno. "Only in english, please!", profesorice uvijek ćemo te se sjećati i voljeti. Pamtit ćemo i našeg profesora Halilovića koji nam je predavao demokratiju i učio nas o društvenim vrijednostima, kao i našu sekretarku Kljunić koja je uvijek govorila kako je ponosna na nas" - rekla je, između ostalog, ova učenica često prekidana jecajima i suzama prisutnih.