Danas prije podne pretežno oblačno se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima gdje u ranim jutarnjim satima rijetko može pasti malo kiše. 

Kakvo nas vrijeme očekuje danas?
Foto: Ilustracija

U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove je moguća magla. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period, izraženije u dijelu Hercegovine i zapadne Bosne. Prestanak padavina i porast temperatura, ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se umanjiti, osjetnije u drugom dijelu dana.

''U centralnoj i istočnoj Bosni, tokom jutarnjih sati, poželjno je biti oprezniji, posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i ne izlagati se jačim naporima, s obzirom da će biti svježije. Poslije podne i ovdje je izgledna ljepša opšta slika'', saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.