Zahvaljujući sredstvima Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, namijenjenim udruženjima osoba sa invaliditetom Eko-ronilačka grupa invalida je dobila prijeko potrebno kombi vozilo.

Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca dobila novo vozilo: Vrijedna donacija za bolje uslove rada
Foto: Eko ronilačka grupa invalida

Članovi ove grupe su angažovani na eko-akcijama, u potrazi za utopljenicima i kada dođe do elementarnih nepogoda, stoga je ova donacija veoma važna jer će im time osigurati bolje uslove za rad.

"Zahvaljujemo se Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike koje je prepoznalo trud koji ulažemo u  razvoj invalidskog sporta i doprinos u rehabilitaciji ove populacije kroz sportove na vodi'', naveli su Eko - ronilačke grupe invalida.

Predsjednik ovog kluba, Bilal Šarić, navodi da je ronilačka oprema izuzetno teška i kabasta i bez kombi vozila bi bilo veoma teško organizovati sve aktivnosti udruženja.

''Jedan komplet ronilačke opreme je težine oko 30-40 kg, poprilično kabast i zahtijeva prilično prostora u vozilu. Ovo nam daje mogućnost da učestvujemo na takmičenjima koja se organizuju izvan naše zemlje. Mi ćemo se svakako potruditi da osvojenim medaljama u narednom periodu opravdamo povjerenje ministarstva i pokažemo da sredstva namijenjena osobama sa invaliditetom itekako daju željene rezultate." rekao je Šarić.

Eko-ronilačka grupa invalida je osnovana 2011. godine i od tada svake godine postižu sve bolje rezultate na takmičenjima u podvodnoj fotografiji. Šarić, koji je 80 postotni ratni vojni invalid, ostao je 1994. godine bez desne noge i sa značajnim oštećenjima lijeve noge. Ipak, to ga nije pokolebalo da se okuša u ronjenju i da ovo udruženje drži na okupu već 13 godina. 

Vezani članak Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca otkrivala podvodne ljepote Sanskog mosta