Džaferović uputio telegram saučešća Bidenu nakon pucnjave u Texasu
Foto: Tuzlanski.ba

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Joeu Bidenu povodom pucnjave u osnovnoj školi u Texasu u kojoj je ubijena najmanje 21 osoba.

"Sa dubokom tugom i nevjericom sam primio vijest o masakru u školi u Texasu, u kojem je napadač usmrtio 19 djece i dvoje odraslih. Primite moje najdublje saučešće. Ovo je velika tragedija za cijeli američki narod kojem šaljem poruku solidarnosti. U mislima i molitvama sam sa porodicama ubijenih i molim Stvoritelja da im podari snage i strpljenja u ovim izuzetno teškim trenucima", navodi se u telegramu saučešća predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Prema posljednjim informacijama, najmanje 19 učenika i dvije odrasle osobe ubijeno je u osnovnoj školi u američkoj državi Texas nakon što je 18-godišnji naoružani napadač otvorio vatru.

Pucnjava se dogodila u osnovnoj školi Robb u Uvaldeu, oko 133 kilometra zapadno od San Antonija. Ubica je identifikovan kao Salvador Romas iz Uvaldea, a policija ga je upucala i ubila iz vatrenog oružja.