Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Danas sunčano, a evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
Foto: Arhiva

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C, na jugu zemlje do 38°C.

U subotu 24.08.2024., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 30 do 36, na jugu i sjeveru do 38 °C. 

U nedjelju 25.08.2024., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 30 do 36, na jugu i sjeveru do 39 °C.

Biometeorološke prilike će biti povoljne širom zemlje. Sunčano vrijeme uz stabilnu atmosferu djelovat će pozitivno na većinu populacije.

''Prilikom boravka na otvorenom poželjna je zaštita kože i očiju od štetnog UV zračenja te prilagoditi odijevanje. Kod meteoropata i hroničnih bolesnika se ne očekuju veće tegobe'', saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.