Francuska atletičarka Alice Finot je nakon istrčane finalne trke od 3.000 metara sa preponama zaprosila svog izabranika Bruna Martinesa Bargielu.

Nesvakidašnji trenutak: Atletičarka oborila rekord pa zaprosila svog momka
Foto: X.com

Alice Finot odlazi sa ljetnjih olimpijskih igara u Parizu i sa novim rekordom i sa vjerenikom.

Uspjela je da obori evropski rekord u trci sa preskokom za žene na 3.000 metara, a onda je vidno euforična izvadila prsten i zaprosila svog partnera.

Nakon što je oborila rekord Finot je zastala da proslavi uspjeh a zatim pojurila na tribine da podijeli trenutak sa Bargielom i šokirala publiku tako što je kleknula na koljeno.

Možda nekonvencionalniji od lokacije prosidbe bio je njen izbor "vjerničkog prstena". Umjesto dijamantskog prstena, ona je koristila olimpijsku iglu. I umjesto da je stavi na njegov prst, zakačila je za košulju dok su oboje slavili, smiješeći se od uha do uha prije nego što je zapečatila vjeridbu poljupcem.

"Rekla sam sebi da ako trčim manje od devet minuta, znajući da je devet moj srećan broj i da smo zajedno devet godina, onda ću ga zaprostiti. Ne volim da radim stvari kao svi ostali. Pošto on to još nije uradio, rekla sam sebi da je možda na meni da to uradim. Dala sam iglu sa kojom sam trčala svom dečku. Na njoj piše: Ljubav je u Parizu", rekla je kasnije medijima, prenosi People.

Što se tiče njenog osvojenog četvrtog mjesta, dodala je:

"Samo je malo nedostajalo da dobijem medalju, žao mi je zbog toga, a ovako nemam za čim da žalim", rekla je.