U veoma jakoj konkurenciji gimnastičarke iz Tuzle osvojile su osam medalja od kojih su jedna zlatna, dvije srebrene i pet bronzanih.

Gimnastičarke tuzlanske 'Slobode' osvojile osam medalja u Rumuniji
Foto: Fena | Gimnastičarke tuzlanske "Slobode"

Gimnastičarke Kluba ritmičko-sportske gimnastike ''Sloboda'' učestvovale su na međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici pod nazivom „Alexandra Pavel Cup 2024“, koji je održan u Rumuniji gdje je učestvovalo 160 gimnastičarki. U veoma jakoj konkurenciji gimnastičarke iz Tuzle osvojile su osam medalja od kojih su jedna zlatna, dvije srebrene i pet bronzanih.

"Takmičarska sezona je počela jako dobro, ovo je bilo prvo takmičenje na kojem smo učestvovali poslje ljetne pauze i sa novim vježbama, u ovako jakoj konkurenciji naše gimnastičarke su bile jako uspješne. Čestitam svojim takmičarkama sa željom da tako i nastavimo", rekla je trenerica Svitlana Tinjić

Medalje su osvojile Sara Muradbegović (juniorka) - jednu zlatnu i jednu srebrenu medalju, Irma Jukić (seniorka) - jednu srebrenu i jednu bronzanu, Elena Lončar (seniorka) - dvije bronzane medalje i Amila Bećirović (seniorka) - dvije bronzane medalje, saopćeno je iz Kluba ritmičko sportske gimnastike ,,Sloboda’’ Tuzla.