U naselju Krojčica, ulici Srebrenička 62, danas je došlo do odrona zemljišta, pri čemu je dio terena nanio manju štetu na jednom objektu. 

U naselju Krojčica došlo do pokretanja zemljišta, oštećen jedan objekat
Foto: Grad Tuzla | Nadležni odmah reagovali

Nakon procjene, Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica odmah je započela radove na sanaciji oštećenja uzrokovanih odronom.

"Brza i efikasna reakcija gradskih službi bila je ključna za sprečavanje dalje štete i osiguranje bezbjednosti stanovništva,” kazao je gradonačelnik Lugavić.

Građanin čija je imovina oštećena zahvalio je gradonačelniku Lugaviću i gradskim službama na brzoj intervenciji, ističući da je gradonačelnik Lugavić prvi i jedini gradonačelnik koji je došao u naselje, hitno reagovao i pružio pomoć.

Korištenjem mehanizacije, teren je očišćen, a u narednim danima očekuje se trajno rješenje koje će izraditi Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica. Također, ekipa JKP “Vodovod i kanalizacija” bila je prisutna na terenu i sanirala oštećene vodovodne instalacije uzrokovane odronom.

"Grad Tuzla nastavit će i dalje raditi u cilju obezbijeđenja sigurnosti i brze intervencije u vanrednim situacijama, te apeluje na građane da se obrate nadležnim službama u slučaju sličnih pojava" – saopćeno je.