Dodik, koji se već neko vrijeme nalazi na američkoj "crnoj listi", poznat je po čestim sukobima s trenutnom američkom administracijom pod vodstvom demokrata.

Dodik uputio tople riječi Trumpu: Predsjedniče, čuvajte se, trebate nam da pobijedite...
Foto: Arhiva | Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik iskazao je podršku Donaldu Trumpu, republikanskom kandidatu za predsjednika SAD-a, nakon što su se pojavile vijesti o navodnom drugom pokušaju atentata na njega.

"Već drugi pokušaj ubistva Trumpa. Gospodine predsjedniče, čuvajte se, trebate nam da pobijedite! Potreban si Americi, ali i ostatku svijeta", napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Dodik, koji se već neko vrijeme nalazi na američkoj "crnoj listi", poznat je po čestim sukobima s trenutnom američkom administracijom pod vodstvom demokrata. U proteklim godinama, Dodik je u više navrata oštro kritikovao američke zvaničnike, uključujući i samog predsjednika Joea Bidena.

U međuvremenu, na Floridi je uhapšen Ryan Wesley Routh zbog sigurnosnog incidenta koji FBI istražuje kao pokušaj atentata na Donalda Trumpa, republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a.