Stuttgart je objavio kako je danas potpisao ugovor sa Ermedinom Demirovićem (26) do juna 2028. godne.

Stuttgart zvanično predstavio Demirovića: Naredne sezone će igrati Ligu prvaka!
Foto: Stuttgart | Potpisivanje ugovora

Klub podsjća Ermedin Demirović postigao je 15 golova i asisitirao devet puta u 33 utakmice Bundeslige kao kapiten Augsburga u sezoni 2023/2024. Sa ovim rezultatom bh. reprezentativac je bio jedan od najboljih strijelaca u najvećoj njemačkoj ligi.

Ermedin Demirović je ukupno odigrao 124 utakmice u Bundesligi za SC Freiburg i FC Augsburg, u kojima je postigao 30 golova i za 22 asistirao.

Sportski direktor Fabian Wohlgemuth: “Ermedin Demirović je već nekoliko godina dokazao svoj poseban kvalitet. Jedan je od najboljih napadača Bundeslige. Ermedin je jednako impresivan i kao strijelac i kao asistent. Njegovo iskustvo i mentalitet čine ga apsolutnom vrijednošću našeg tima. Jako nam je drago što Ermedin sada nosi dres VfB-a i srdačno mu želimo dobrodošlicu u klub.”

Ermedin Demirović: “Jako sam sretan što sam ovdje u VfB-u. Jedva čekam da počne. Nakon utakmice u Stuttgartu postao sam navijač ove momčadi. Sviđa mi se stil igre i momčad. Poznajem nekoliko momaka, pa mi vjerojatno neće trebati predugo vremena da se uklopim ovdje.”

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli VfB Stuttgart (@vfb)

Demirovićev transfer je rekordna kupovina za Stuttgart. Augsburg ga je doveo besplatno, a prodaje ga za 21 milion eura + 5 miliona eura mogućeg bonusa.