Tajlandski spasioci su koristili motke kako bi pretraživali blatnjavi, šumski teren tražeći ostatke devet osoba sa charter leta koji se srušio dan ranije. Pretpostavlja se da su svi putnici poginuli.

Turistički avion srušio se na Thailandu: Sumnja se da je svih devet putnika poginulo
Foto: China Daily

Petero turista iz Kine i četvero Tajlanđanina, uključujući dva pilota, bili su u avionu Cessna Caravan C208B koji se spustio 100 kilometara jugoistočno od Bangkoka, 11 minuta nakon što je izgubio kontakt sa zemaljskom kontrolom nakon polijetanja.

"Pretpostavlja se da su svi u avionu mrtvi, pronašli smo brojne ljudske ostatke.",saopćio je Chonlater Yongtrong, guverner pokrajine Chachoengsao, mjesta nesreće, dok vlasti pokušavaju istražiti uzrok.

Guverner je kazao kako je avion padao okomito i da se moralo kopati deset metara u zemlju, dodajući kako je blatnjavi teren komplicirao posao tragačima.

Fotografije s mjesta nesreće pokazuju krhotine aviona razbacane po šumovitom, močvarnom području, dok spasioci kopaju motkama i koriste pumpu kako bi izvukli vodu iz nekih područja, a policijske forenzičke jedinice izvlače tijela.

Avion na letu TFT209 prema istočnoj pokrajini Trat, poletio je iz aerodroma Suvarnabhumi u glavnom gradu u četvrtak poslijepodne.

"Avion je izgubio kontakt sa zemaljskom kontrolom u Bangkoku 11 minuta nakon polijetanja", saopćli su pokrajinski zvaničnici.

Na snimcima koji su podijeljeni na društvenoj mreži "X" vidi se kako putnici iskaču iz aviona nekoliko trenutaka prije nego se avion srušio.