Iskusni bh. golman i nekadašnji reprezentativac BiH Asmir Begović potpisao je ugovor s engleskim premijerligašem Evertonom.

Vraća se u Premier ligu: Asmir Begović potpisao za Everton
Foto: Everton (Instagram) | Po drugi put

Iskusni bh. golman Asmir Begović vratio se u Everton, s kojim je potpisao ugovor do kraja sezone, odnosno do juna 2025. godine. 

Begović će ponovo biti član ekipe trenera Seana Dychea, te će svojim iskustvom pružiti podršku prvom čuvaru mreže, Jordanu Pickfordu, nakon što je prošlu sezonu proveo kao prvi golman u Championshipu s Queens Park Rangersom.

Begović je već bio član Evertona između 2021. i 2023. godine, a svoj debi za klub imao je u pobjedi od 2:1 protiv Huddersfield Towna u Carabao Cupu u augustu 2021. godine.

"Presretan sam što sam se vratio. Odluka je bila laka kada je stigao poziv. Imao sam dvije stvarno dobre godine ovdje i izgradio posebne odnose sa osobljem i igračima", rekao je Begović, te dodao:

"Everton ostavlja poseban trag na čovjeka. Odnos koji imam s ljudima ovdje, koliko je klub poseban, nevjerovatna baza navijača i činjenica da je ovo posljednja sezona na Goodisonu, čini ovo savršenim vremenom za povratak".

Bh. golman započeo je karijeru u Portsmouthu, a pet godina proveo je u Stoke Cityju. On je u prošlosti bio član Bournemoutha, Milana, Qarabaga, Chelsea-ja, Stoke City-ja, Portsmoutha, Ipswicha, Yeovil Towna, Macclesfielda i La Louvierea.