Ostali igrači Manchester Cityja voze luksuzne automobile koji odražavaju njihov stil života, ali Gvardiol se očito odlučio za skromniji pristup.

Ima milione na računu, ali je van terena skroman: Gvardiol iznenadio automobilom na treningu Cityja
Foto: Tuzlanski.ba | Joško Gvardiol

Joško Gvardiol, 22-godišnji defanzivac Manchester Cityja i reprezentacije Hrvatske, prošlog ljeta je ušao u historiju postavši najskuplji defenzivac ikada.

Engleski prvak doveo ga je iz Leipziga uz odštetu od impresivnih 90 miliona eura.

U skladu s tom vrtoglavom cifrom, Gvardiol prima platu koja odražava njegov status u svijetu fudbala.

Prema podacima Capologyja, renomiranog izvora za informacije o plaćama sportista, hrvatski defanzivac godišnje zarađuje 12,44 miliona eura u redovima Cityja, a taj iznos ne uključuje dodatne bonuse koje može ostvariti.

Uprkos visokoj zaradi, Gvardiol je nedavno iznenadio mnoge kada se na trening pojavio vozeći se u Volkswagen Golfu. Ovaj popularni automobil prepoznatljiv je po svojoj pouzdanosti, no rijetko se povezuje s fudbalerima koji zarađuju milione.

Cijena posljednjeg modela Golfa, osme generacije, u Bosni i Hercegovini iznosi 65 i 70 hiljada maraka, dok sportski model GTI dostiže cijenu i do 80 hiljada KM.

Ostali igrači Manchester Cityja voze luksuzne automobile koji odražavaju njihov stil života, ali Gvardiol se očito odlučio za skromniji pristup.

Pogledajte kako izgleda njegov automobil u usporedbi s vozilima njegovih suigrača: