Selektor nogometne reprezentacije BiH Sergej Barbarez održao je danas presskonferenciju na kojoj je predstavio spisak igrača za predstojeće utakmice. 

Barbarez na konferenciji: Onih kojih nema, nema ih sa razlogom, priča sa Ahmedhodžićem je završena
Foto: Anadolija | Selektor reprezentacije

Barbarez je objavio spisak Zmajeva koji će se boriti protiv Njemačke i Mađarske, a osim toga osvrnuo se na skorija dešavanja koja su se dešavala u reprezentaciji. 

Barbarez je naglasio kako se neke stvari neće trpiti ni na terenu niti van njega. 

“Što se tiče gospodina Ahmedhodžića, ta je priča završena. To je odluka čitavog saveza”, odmah je stavio tačku Emir Spahić.

Na novom spisku reprezentacije BiH nema između ostalog Kenana Pirića, Dennisa Hadžikadunića, Radeta Krunića i drugih.

“Hadžikadunićem nije bio zadovoljan čitav stručni štab što se tiče terena. Onda dolaze stvari koje pogotovo nećemo trpiti – izjave oca, majke, brata, sestre, menadžera. To više neće dolaziti u obzir, igrači moraju uticati na to. Kod Dennisa nismo bili zadovoljni radom i svi imaju isto mišljenje, odluka je čitavog staffa”, nastavio je Barbarez.

"Nije ovo rigorozna mjera nego nešto sasvim normalno, ovo nije smak svijeta, imamo 23 igrača na spisku i oni zasluđžuju da budu u ovom sastavu, ne radi se ništa pojedinačno prema nekome. Sa svima komuniciramo, tražimo reakciju od njih i moram reći da se jedini Haris Hajradinović udostojio da me zovne i da ispriča priču njegove strane. Samo kroz komunikaciju možemo napredovati, to su neke stvari koje imaju veze s disciplinom i to sigurno nećemo tolerisati", kazao je.

Vezani članak Barbarez otkrio spisak Zmajeva: Evo ko ide na megdan Njemačkoj i Mađarskoj

Zadovoljan je trenutnom formom skoro svih igrača, te očekuje da će još biti spremni: 

"Što se tiče trenutne forme vrlo sam zadovoljan. Jedino Benjamin ne igra, Tabaković mijenja klub i sistem, u maloj je krizi. Dario nije standardan, to ima veze s njegovim prelaskom", kazao je.

Navodi da su svi ostali standardni, te da je "stvarno prezadovoljan". Mišljenja je da će u oktobarskom terminu biti još spremniji. 

"Smatramo da su ova 23 igrača u prednosti, nikakvih ličnih stvari nema. Mi smo uvjereni da su ti koji su ovdje najbolji koje imamo", zaključio je. Navodi da je reprezentacija u slobodnom padu posljednjih godina, te da se taj pad želi zaustaviti kako bi se krenulo ka gore.