Reprezentativac BiH i fudbaler New England Revolutiona Esmir Bajraktarević bio je gost u jednoj emisiji gdje je govorio o svojoj karijeri i nastupima za klub i nacionalnu selekciju.

Bajraktarević objasnio Amerikancima razloge zašto je izabrao našu reprezentaciju
Foto: NS BIH | Esmir Bajraktarević

Bajraktarević je nastupao za omladinske selekcije SAD-a nakon čega je promijenio sportsko državljanstvo i odlučio igrati za našu nogometnu reprezentaciju.

U emisiji "The Soccer Show" je istakao da je izuzetno ponosan nakon debija za nogometnu reprezentaciju BiH kao i da su njegovi roditelji plakali poslije prvog nastupa za Zmajeve.

"Veoma sam ponosan što sam Bosanac, bilo je fantastično debitovati za reprezentaciju BiH. Mama je plakala kao i otac i to je bio nadrealan trenutak za mene. To je nešto što neću nikada zaboraviti", rekao je Bajraktarević Amerikancima te zatim istakao da je uvijek gledao utakmice naše reprezentacije i da je zbog toga odabrao Zmajeve. 

"Iskreno, za mene je najvažnije napredovati iz dana u dan i svakim danom se poboljšavati. Želim pobijeđivati sa ovim timom i saigračima. Stvorio sam tako duboke veze ovdje unutar kluba sa trenerima i saigračima koje sam upoznao tokom godina", govori Bajraktarević.

"Za mene nije bilo nikada dvojbe oko toga za koga ću na kraju nastupati. Uvijek sam znao da će to biti Bosna i Hercegovina. Kao mali sam uvijek gledao utakmice reprezentacije i pratio nacionalni tim BiH i lično sam veoma ponosan što sam Bosanac", dodao je.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je ovaj 19-godišnjak odigrao dvije utakmice, a debi je upisao protiv Nizozemske u Eindhovenu kada je upisao fantastičnu asistenciju za Edina Džeku.