Hoće li legendarni Brazilac birati između Džeke i Schicka?
Foto: Tuzlanski.ba

Legenda brazilskog fudbala Ronaldo Luiz Nazario de Lima postao je nedavno predsjednik španskog Real Valladolida, koji se prije njegovog dolaska nalazio u priličnim problemima.

Tek što je postao predsjednik Valladolida, Ronaldo je objavio da se nada da bi jednog dana mogao doći na čelo kluba koji je obilježio njegovu karijeru, Real Madrida.

No, da bi to napravio, svjestan je da se u Valladolidu mora itekako dokazati. Stoga je odlučio pokušati da dovoditi velika imena, a naravno, najveća imena može dovesti u ofanzivnom segmentu ekipe.

Džeko se javio Romi sa željom da kupi Patricka Schicka, koji nije uspio u Rimu da se u potpunosti uklopi. No u Romi bi mogli povjeriti Schicku od naredne sezone mjesto prvog napadača ekipe, pa bi u tom slučaju umjesto Schicka Roma željela prodati Džeku.

Tako će Ronaldo svoj projekat pokušati "prodati" Džeki, no španski elgodigital.com koji je i donio ovu priču napominje da šanse da Džeko dođe u Valladolid i nisu previše velike, prenosi Oslobođenje. (Tuzlanski.ba)