OKK Sloboda je u prvom kolu prvenstva BiH dočekala košarkaše Sparsa u velikoj dvorani Mejdana te slavila pobjedu rezultatom 94:72.

Košarkaši Slobode u prvom kolu u Mejdanu ubjedljivo savladali Sparse
Foto: Tuzlanski.ba | Ubjedljivom pobjedom otvorena sezona

Sejfić, Jakupović, Ćurevac su poenima odlično otvoriili susret pa je prva četvrtina okončana rezultatom 21:16 za Slobodu.

U drugom periodu gosti dolaze na -3 ali ubrzo Sloboda ide na 25:18. Sloboda ponovo ide na dvocifrenu razliku sa kojom odlazi na odmor. Rezultat nakon prvog poluvremena 44:30.

U drugom poluvremenu košarkaši Sparsa su u nekoliko navrata spuštali prednost Slobode ispod 10 razlike ali za ozbiljniji preokret nisu imali snage. U posljednju četvrtinu se ušlo rezultatom 70:58.

Košarkaši Slobode i Sparsa večeras su u tuzlanskom Mejdanu otvorili novu sezonu Prvenstva Bosne i Hercegovine.

Susreti Slobode i Sparsa u prethodnim sezonama važili su za derbi mečeve, ali večeras u Mejdanu nismo imali priliku vidjeti puno uzbuđenja s ozbirom da su domaći rutinski odradili prvu ovosezonsku utakmicu.

Košarkaši Slobode su sigurno čuvali stečenu rezultatsku prednost i utakmicu mirno priveli kraju za prvu i uvjerljivu pobjedu na startu prvenstva BiH, rezultatom 94:72.

Vrijedi istaknuti kako je u ovom susretu svih 12 igrača dobilu priliku da ubilježi minute na parketu.

Sloboda je imala čak pet dvocifrenih strijelaca, a najefikasniji je bio Marko Lukić sa 18 poena. Haris Ćurevac je postigao 17, Sani Čampara 16, a Jasmin Jakupović 13 poena.

Ismet Sejfić ostvario je double-double učinak sa 12 poena i 11 skokova, dok su se u strijelce još upisali Lazar Đurović sa devet, Bogdan Mikavica sa sedam i Nedim Kamberović sa dva poena.

Najbolji u redovima sarajevske ekipe bio je Milan Milošević sa 26 ubačenih poena, dok je Luka Mitrović upisao 20 poena.

Podsjetimo, utakmica u Mejdanu je imala i humanitarni karakter gdje je prikupljeno 3.235 KM uz 250 KM donacija, prihodi od prodaje ulaznica biti usmjereni za unesrećene porodice pogođene poplavama u BiH.