Nakon odigrane prve utakmice odigrane sinoć protiv Bayerna iz Minhena, koja je označila početak nove sezone Eurolige, bh. košarkaš Džanan Musa odlučio je pomoći unesrećenima u poplavama u Bosni i Hercegovini.

Pokazao ljudskost i veličinu: Džanan Musa donira 10 hiljada maraka unesrećenim građanima
Foto: Tuzlanski.ba

Bh. košarkaš se oglasio i zatražio pomoć za sve one koji su pogođeni strašnom prirodnom nesrećom.

"Jutros sam se probudio uz zastrašujuće vijesti koje dolaze iz Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Kreševa i drugih bh. gradova i moje misli su sa unesrećenima ovog katastrofalnog događaja. Apelujem na sve sportiste, javne ličnosti u uticajne ljude u Bosni i Hercegovini da pomognu koliko god mogu. Pokažimo solidarnost u ovim teškim trenucima za sve Bosance i Hercegovce, a posebno za one koji iz prve ruke proživljavaju neke od najgorih trenutaka svojih života", rekao je Musa, koji se potom obavezao uplatiti deset hiljada Konvertibilnih Maraka kako bi olakšao patnju unesrećenih.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i ranije je pomogao svojim sugrađanima tokom poplava i drugih prirodnih katastrofa, a ovaj put je ponovo pokazao da ima veliko srce.

Podsjećamo, u katastrofalnim poplavama koje su pogodile dijelove Bosne i Hercegovine zabilježene su i ljudske žrtve, a prema posljednjim informacijama, broj stradalih u Jablanici, koja je među najteže pogođenim, je porastao na 16.

S ovim trenutnim brojkama, ukupan broj stradalih u poplavama trenutno je 18 budući da su u Fojnici dvije osobe također stradale u poplavama.

Osim Jablanice i Fojnice poplavama su pogođeni i Kiseljak, Kreševo i Konjic gdje se dio kuća nalazi pod vodom.