Iz OKK Sloboda pozivaju sve ljude dobre volje i ljubitelje košarke da dođu u Mejdan, podrže crveno-crne na otvaranju sezone i budu dio humanitarne akcije.

OKK Sloboda protiv Sparsa u prvom kolu, prihodi od ulaznica za unesrećene u poplavama u BiH
Foto: Tuzlanski.ba | Najava meča u Mejdanu

Prvo kolo košarkaškog prvenstva Bosne i Hercercegovine zvanično počinje u subotu, 12. oktobra, a košarkaši OKK Slobode ovo takmičenje otvaraju utakmicom protiv ekipe Sparsa u Mejdanu.

Da ovo neće biti samo utakmica takmičarskog karaktera pokazuje i odluka Uprave kluba iz Tuzle.

Naime, nakon što su razorne poplave i klizišta pogodila dijelove naše države, iz OKK Sloboda odlučili su da meč u Mejdanu ima i humanitarnu notu.

Kako iz kluba navode donesena je odluka da će se cijeli prihod od ulaznica za utakmicu prvog kola između Slobode i Sparsa donirati za pomoć žrtvama poplava u Bosni i Hercegovini.

"Također, u Mejdanu će biti postavljena kutija za donacije u koju će posjetioci moći ubaciti dobrovoljne novčane priloge za pomoć žrtvama poplavljenih područja. Cijena ulaznice iznosi 5 KM, a sezonske ulaznice, besplatne ulaznice za djecu, kao i medijske akreditacije za susret prvog kola neće biti važeće.

Ovim putem uprava kluba, stručni štab i igrači pozivaju sve ljude dobre volje i ljubitelje košarke da dođu u Mejdan, podrže crveno-crne na otvaranju sezone i budu dio humanitarne akcije koja će pružiti pomoć svima kojima je ista trenutno najpotrebnija. Budimo humani!", ", navodi se u saopštenju.