Bh. košarkaš Džanan Musa dao je intervju za španske medije, a govorio je o ratu u Bosni i Hercegovini i porodičnoj tragediji koja je zadesila njegovu porodicu.

Džanan Musa o porodičnoj tragediji za španski medij: Izgubili smo dvije sestre
Foto: Instagram | Bh. košarkaš

Naš košarkaš gostovao je u emisiji "El Chiringuito", ali tema emisije nije bila šaljiva kao inače, jer je Musa podijelio tragičnu priču iz svoje prošlosti.

On se prisjetio svoje porodice i svega onoga što su preživjeli u ratu 90-ih godina. 

"Moj otac je bio u ratu, a ja tada nisam bio rođen, hvala Bogu. Pričao sam s njim o tome i bilo je jako teško. Nije znao znao gdje mu je porodica, nije znao da li je majka kod kuće ili je mrtva", započeo je.

Košarkaš se dotaknuo i svog brata Džennisa.

"Moj brat sada ima 34 godine i doživio je rat, ali bio je vrlo mali. Mnogo puta smo pričali o ratu i to je bio horor", kazao je.

Govoreći o svojih nekoliko dana straha, Musa je spomenuo kako je njegova porodica u prošlosti proživjela porodične tragedije.

"Bojao sam se za svoj život i mislio sam na svoju majku, jer smo, a o tome prvi put govorim, izgubili dvije sestre koje su preminule", rekao je on te naveo kako je snimak svoje povrede gledao samo jednom, jer nije u stanju takvo nešto gledati.