Prošlo ljeto kina širom svijeta obilježila su dva velika filma Oppenheimer i Barbie te je nekoliko mjeseci vladala prava Barbie groznica.

Za sve ljubitelje poznate lutke stigao Barbie telefon
Foto: HMD | Ružičasto uživanje

Na takvoj popularnosti filma HMD Global se odlučio izgraditi Barbie telefon, koji su i ranije najavljivali, a danas je zvanično predstavljen. 

HMD kaže da je Barbie Phone nostalgičan, a također nas podsjeća da je telefon s funkcijama dio njegovih proizveden s ciljem da nas potakne da manje koristimo pametne telefone. 

Ovdje nije riječ o pametnom telefonu koji se danas koristi, već je to preklopni uređaj s malim ekranom i tipkama, kakav je bio popularan prije 2 stoljeća, a baziran je na telefonu Nokia 260 Flip.

Kada uključite telefon, pozdravit će vas 'Zdravo Barbie' kada se pokrene. Prednja ploča i ekran su ogledalo, koji omogućavaju djevojkama da u svako vrijeme provjere da li je sve na svom mjestu. 

Prepun je Barbie stila, od Barbie filtera u aplikaciji kamere do propuštenog poziva od Kena koji se pojavljuje na ekranu kada pokrenete telefon. 

Osim ružičaste boje samog telefona, čak su i baterija i kabel za punjenje iste boje, a u pakiranju se nalaze i pink krpica za poliranje, zamjenjive stražnje maske, privjesak za telefon, Barbie naljepnice itd.

Dostupan je u Evropi od danas po cijeni od 129 eura.