Sedam ljekara Doma zdravlja Tuzla steklo je počasni naziv primarijusa. 

Za dugogodišnji rad i rezultate: Sedam ljekara Doma zdravlja Tuzla steklo zvanje primarijusa
Foto: Dom zdravlja Tuzla | Ljekari koji su dobili počasno zvanje

Zvanje primarijus dobili su: dr. Azra Agić, dr. Aida Kovačević, dr. Zinaida Hajrić, dr. Azra Delić, specijalisti porodične medicine, dr. Lejla Kuluglija Memišević, specijalista urgentne medicine, dr. Melika Miraščić Ramić, spec.oralne hirurgije i dr. Selma Šehidić, spec.dječije i preventivne stomatologije.

Samir Mačković, direktor Doma zdravlja Tuzla, je izrazio zadovoljstvo što je jedna ovakva stručna ekipa ljekara dobila zvanje primarijus.

''Ovo pokazuje ogroman rad i trud, a prije svega struku i kvalitet. Sedam primarijusa naše ustanove, osim kvalitete rada, prepoznato je i kao vrijednost i učešće u razvoju struke ali i u drugim aktivnotima vezanim za promociju zdravlja na svim nivoima računajući i obrazovanje'', naveo je.

Susret koji je ovom prilikom upriličen u Domu zdravlja je bio prilika i da se porazgovara o radu, eventualnim preprekama ali i njihovom otklanjanju, a sve za dobrobit kvaliteta zdravstvene usluge.

''Mi smo ponosni danas, obilježili smo 100 godina postojanja, a ova već 101. donosi nam razloga za zadovoljstvo i optimizam, ali i obavezu da držimo pravac koji smo zacrtali i čiji su tragovi već polučili rezultate'', dodao je Mačković.

Počasni naziv primarijus se dodjeljuje kao priznanje za dugogodišnji uspješan rad i posebne rezultate postignute na zaštiti zdravlja stanovništva i razvoja zdravstva.