Korisnici starijih verzija iPhone-a ne treba da se brinu, dug je spisak modela koji će dobiti novi update IOS 18.

Za iPhone korisnike: Koji modeli će dobiti IOS 18?
Foto: Unsplash | Iphone

Nakon izlaska novog modela iPhone 16, mnogima se dopalo ono što je Apple predstavio novim telefonom, međutim dosta više je korisnika koji sa nestrpljenjem čekaju izlazak novog operativnog sistema IOS 18. 

Apple je održao Worldwide Developers Conference 2024 na kojem je, između ostalog, predstavio i iOS 18, novu verziju operativnog sistema za iPhone uređaje.

Za nestrpljive korisnike, koji žele da saznaju nove karakteristike ovog sistema, Apple je omogućio beta verziju koja je bila dostupna od 15. jula. 

Međutim, na njihovoj zvaničnoj stranici, objavili su da će IOS 18 bit u potpunosti predstavljen u ponedjeljak 16. septembra. Za to vrijeme Apple je radio na tome da "ispegla" sve nedostatke i bagove.

Koji modeli će dobiti IOS 18?
Kao i prethodnih godina, vlasnicima iPhone pametnih telefona je od velike važnosti informacija da li će njihov model dobiti novi iOS, odnosno da li je podržan.

U nastavku možete pogledati listu modela koji podržavaju novi operativni sistem: 

Lista telefona identična je prošlogodišnjoj, osim što je Apple dodao nova četiri modela koja je predstavio 9. septembra, a sa liste su skinuti iPhone X, iPhone 8 i iPhone 8 plus.