Na ovaj način možeš iskoristiti i tjesteninu od prethodnog dana, ali i povrće koje već duže vrijeme stoji u frižderu.
Priprema ove salate će vam oduzeti samo 30 minuta.
Sastojci:
400 g pilećih prsa,
250 g tjestenine,
dva kuhana jaja,
150 g kiselih krastavaca,
dvije crvene paprike,
10 malih paradajza,
150 g tvrdog sira,
340 g kukuruza iz konzerve,
majoneza,
kašičica senfa,
80 g kiselog vrhnja (10% masti),
so, ružmarin, bosiljak
Priprema:
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Pileća prsa posolite i pobiberite, narežite na komadiće pa ih ispržite u tavi.
Kuhana jaja, kisele krastavce i papriku izrežite na komadiće pa pomiješajte s piletinom i tjesteninom. Dodajte naribani sir i kukuruz šećerac iz konzerve. U drugoj zdjelici pomiješajte majonezu, vrhnje i, prema želji, malo senfa i maslinova ulja. Preljevom prelijte ostale sastojke i dobro izmiješajte. Pospite na kraju naribanim sirom i poslužite. (24sata)