U potrazi ste za receptom koji ne zahtijeva sate pripreme? Ova kremasta tjestenina s piletinom upravo je to što tražite!

Spremno u tren oka: Prijedlog ukusnog ručka za ljubitelje tjestenine
Foto: Freepik

Ovaj recept predstavlja kombinaciju sočnnih pilećih prsa, svježeg špinat, kremastog sira i aromatičnog parmezana u jedno ukusno jelo koje će zasigurno postati favorit vašeg domaćinstva.

Osim što je iznimno ukusna, ova tjestenina je jednostavna za pripremu.

Sastojci:

300 g tjestenine
2 kašike maslinovog ulja
1 češanj bijelog luka, zgnječen
75 g listova mladog špinata
250 g mekog sira
25 g parmezana, po želji
oko 450 g kuhanih pilećih prsa, isjeckanih
100 g smrznutog graška
mala vezica nasjeckanog peršina ili bosiljka

Priprema:

Skuhajte tjesteninu. Kada je skuhana, ocijedite tjesteninu, ali sačuvajte 100 ml vode od tjestenine.

U međuvremenu, zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte zgnječeni bijeli luk i listove špinata te pržite oko 3 minute dok špinat ne povene. Zatim dodajte meki sir i miješajte dok se ne rastopi i postane kremast. Umiješajte veći dio parmezana, a zatim dodajte isjeckanu piletinu, grašak i malo vode od tjestenine. Pustite da umak zavrije i kuhajte 2-3 minute, dok se piletina i grašak potpuno ne zagriju.

Dodajte skuhanu tjesteninu u tavu i miješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Ako je umak pregust, dodajte još vode od tjestenine kako biste ga razvodnili. Maknite tavu s vatre, pospite preostalim parmezanom i nasjeckanim peršinom ili bosiljkom za posluživanje.

Poslužite ovu kremastu tjesteninu s omiljenom salatom i uživajte u ovom brzom i jednostavnom receptu koji će zadovoljiti sve ljubitelje tjestenine!