Foto: Tuzlanski.ba

Pjevač Sergej Ćetković, autor brojnih hitova "Zbog nas", "Dva minuta", "Znaj da moja si", prije nekoliko godina sa suprugom Kristinom usvojio je najprije djevojčicu Lolu, da bi u njihovu porodicu došla i Mila.

On je sada apelovao na sve one koji razmišljaju o hraniteljstvu i usvajanju djece, da potraže stručnu pomoć, razgovaraju sa centrom za socijalni rad. Svoje iskustvo ispričao je za Radio Slobodnu Evropu.

- Sreća te djece bitnija od onoga 'što će reći ljudi' ili šta će se pričati po čaršiji. Tako da onima koji me, tim povodom, pitaju ili priđu na ulici, a bilo je toga više puta, kažem neki savjet i podjelim svoje iskustvo sa njima. I kažem da je moja sreća najbolje iskustvo, najbolji pokazatelj onima neodlučnim šta treba da čine dalje. Ali ima i onih koji toliko tiho pričaju o tome jer se boje da to neko ne čuje, da pričamo uopšte o tome. Uvijek sam se trudio da ne slušam sredinu, da idem svojim putem i da sebe činim što srećnijim i ispunjenijim - rekao je Sergej Ćetković. (Tuzlanski.ba)

sergej cerke_1000x0