Ana Mirjana Račanović - Jevtić, za mnoge najljepša miss Bosne i Hercegovine, koja se tom titulom krunisala 2001. godine, gostovala je na portalu InfoBijeljina.

Ana Mirjana Račanović - Jevtić: Pouzdano znam, nisam trebala ja da pobijedim na izboru za Miss BiH
Foto: InfoBijeljina

U intervjuu osvrnula se na taj period i otkrila kako danas živi i šta je sve čini sretnom.

Prisjećajući se perioda od prije 23 godine, ona ističe da je to najljepši dio njenog odrastanja, odnosno ostvarenje sna o kojem je maštala još kao djevojčica.

"Kada mi se to ostvarilo, jednostavno ne možete da vjerujete. Ali moram priznati da nikad nisam bila dovoljno opuštena da uživam u svemu tome. Jer sad kad vratim film, koliko je tu bilo i popularnosti i lijepih događaja... Ja sam uvijek bila u nekom grču, uvijek sam imala nešto drugo, da nisam mogla da se posvetim baš tom momentu i tom uživanju. Toga mi je jedino žao", priča Ana Mirjana.

Prisjećajući se te godine i samog izbora za Miss ona ističe da je uvijek govorila da su sve djevojke bile prelijepe.

"Ja tačno znam da sam i tada davala izjave da je moje želja možda bila najveća. Ja sam to zaista željela, ali nisam imala toliko samopouzdanja da kažem 'Ja ću sigurno pobijediti'. Ali ta želja me je vodila", napominje Ana Mirjana.

Priča da od strane drugih djevojaka koje su učestvovale u izboru za Miss nije bilo podmetanja nogu.

"Ali znam iz pouzdanih izvora da nisam trebala ja da pobijedim. Bilo je kao da bi trebalo možda neka druga djevojka... Ali na kraju je bilo sve prepušteno publici i žiriju tako da sam ja jednoglasno pobijedila", kaže Ana Mirjana za InfoBijeljinu.

Prema njenim riječima, iz ovog svijeta je izašla zato što u tome nije mogla da se snađe, pošto ju je majka vaspitala da su moral, dobrota i kultura na prvom mjestu.

"Sada imate starlete, da jednostavno treba da budeš samo ikebana koja treba lijepo da izgleda, da ne treba ništa da priča, sve što ti je unaprijed određeno da ne pitaš zašto i kako, nego jednostavno odrađuješ te poslove i to je sastavni dio sad ove estrade. A ja nisam pripadala tome, ja sam imala čovjeka kojeg sam voljela, prije nego sam počela da se bavim ovim poslom, za kojeg sam bila sigurna da će biti uz mene cijeli život i ja uz njega", priča Ana Mirjana.

Tadašnji momak i sadašnji suprug Alen, takođe Bijeljinac, s kojim danas živi u Njemačkoj, bio joj je uz roditelje najveća podrška.

Ana Mirjana i Alen imaju troje djece. Njen suprug radi, a ona je odabrala da bude kod kuće sa djecom.

Porodica je, ističe Ana Mirjana, osnova društva i ako na tome ne radimo, naše društvo i ovaj svijet će propasti.

Poručuje da bi voljela da njene poruke utiču na djevojke, da shvate da nije sve sjaj, glamur, šminka, odjeća, već ima mnogo bitnijih stvari u životu.

Poručila im je i da ne treba da liče na nekog drugog raznim korekcijama na tijelu, nego da budu autentične.

"Posebnost je ljepota, a ne da ličimo sve jedna na drugu", ističe Ana Mirjana.