Najpoznatiji torent sajt na svijetu – The Pirate Bay, dobija sopstvenu TV seriju koje u novembru počinje da se prikazuje na švedskoj nacionalnoj televiziji SVT.

Snima se serija o najpoznatijem sajtu u historiji interneta: Priča o Pirate Bayu
Foto: Youtube (Screenshot)

U seriji će biti prikazana priča o autorima piratskog servisa, nastalog početkom ovog stoljeća. O seriji se već znaju neki detalji, a sada je objavljen i prvi službeni trailer. 

Osnivači su završili u zatvoru, ali prije toga su pokrenuli veliku revoluciju, osnažili piratski pokret, a njihova je priča promijenila način razmišljanja o legalnosti distribucije sadržaja preko torrenta i sličnih servisa.

Priča prati trojac, Petera Sundea, Fredrika Neija i Gottfrida Svartholma, od ideje, preko realizacije najpoznatijeg torrent odredišta na Internetu, uz neizbježne pravne posljedice nakon tužbe za kršenje autorskih prava velikih filmskih studija. 

Prva godina nastanka i rada Pirate Bay-a 2003., predstavlja intrigantno je poglavlje u historiji interneta.

Dramatizovana priča o historiji sajta prati njegov razvoj tokom godina. Priča o nastanku serije pojavile se još prije nekoliko godina, a uskoro će ugledati svjetlost dana. 

Prvi trailer ne odaje mnogo, ali prikazuje jedan od najpoznatijih "zloglasnih" odgovora autora sajta na pomenute pravne prijetnje. 

Neki tvrde i da bez ogromne popularnosti The Pirate Baya filmska industrija ne bi baš lako prihvatila pojavu streaminga, koji je danas postao glavni kanal za filmove i serije.