Ovogodišnji 13. Tuzla Film Festival - južnoslavenskog filma, počinje 18. i trajat će do 22. oktobra, u Narodnom pozorištu Tuzla. 

Film ''Djeda Mraz u Bosni'' otvorit će 13. Tuzla Film Festival

Festival će svečano otvoriti film "Djeda Mraz u Bosni" u režiji Emira Kapetanovića, prema scenariju Vahida Durakovića i Emira Kapetanovića. Glavne uloge u filmu igraju Mirvad Kurić, Zana Marjanović, Miraj Grbić.

Kao i prethodnih godina, festival će obuhvatiti bogat program radionica, druženja sa glumcima i rediteljima, te raznovrsne aktivnosti koje će okupiti ljubitelje filmske umjetnosti.

Druga polovina oktobra bit će obogaćena sadržajima u organizaciji Magic Factory, Eventusa i Human, a pored Tuzla Film Festivala, održat će se i 6. Kids Film Festival, 26. Međunarodni festival dokumentarnog filma, te 6. Underground Music Festival.

U sklopu Tuzla Film Festivala bit će prikazani filmovi u šest kategorija: dugometražni igrani filmovi, kratki filmovi, dokumentarni, animirani filmovi, future generation shorts, te posebni sadržaji za djecu i mlade.

Najbolji film bit će nagrađen Vilom Tuzla Film Festivala. Za one koji nisu u mogućnosti prisustvovati projekcijama uživo, neki od filmova će biti dostupni i na online platformi.

Festival se održava uz podršku Federalnog ministarstva kulture, sporta i mladih, Ministarstva kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona, Ministarstva za kulturu i sport Kantona Sarajevo, Turističke zajednice Grada Tuzla, Turističke zajednice Tuzlanskog kantona, Radija Kameleon, Narodnog pozorišta Tuzla, Centra za kulturu Tuzla i BIT Centra Tuzla.

Svi ljubitelji filma moći će uživati u raznovrsnom programu Tuzla Film Festivala.