Ono što ovaj naslov na Netflixu izdvaja od sličnih jest njegova namjera da vas ne ostavi ravnodušnim.

Netflixov hit Rebel Ridge: Intenzivna akcija koja vas neće ostaviti ravnodušnima
Foto: YouTube Screenshot | Trailer filma Rebel Ridge

Nakon mora naslova koje je bilo bolje preskočiti, Netflix je napokon servirao i onaj koji bi mogao predstavljati ugodno gledalačko iskustvo za ljubitelje akcijskih trilera.

Riječ je o filmu Rebel Ridge, koji je trenutno i najgledaniji naslov na ovoj popularnoj streaming platformi, kojeg je napisao, producirao i režirao Jeremy Saulnier

Glumačku skupinu čine: Aaron Pierre, Don Johnson, AnnaSophia Robb, David Denman, Emory Cohen, Steve Zissis, Zsané Jhé, Dana Lee i James Cromwell.

Film koji je trenutno jedan od najgledaniji, prema ocjenama kritičara na platformi Rotten Tomatoes trenutno ima ocjenu od 95 posto, dok su ga gledatelji ocijenili ocjenom 79 posto.

O čemu se radi u filmu Rebel Ridge?

Rebel Ridge prati bivšeg marinca Terryja Richmonda, koji biciklira do gradića Shelby Springsa kako bi platio garanciju za svog rođaka Mikea, koji je završio u zatvoru zbog posjedovanja marihuane. Terry je skupio 36 hiljada dolara prodajom svog auta i udjela u restoranu u kojem je prije radio. Teško zarađeni novac odlučio je potrošiti na garanciju i kupnju kamiona kako bi s rođakom započeo novi biznis.

Ali na putu do Shelby Springsa korumpirani policajci nepravedno su mu oduzeli novac. Budući da zakon nije na njegovoj strani, bivši marinac kreće u borbu protiv korupcije kako bi spasio svog rođaka.

Rebel Ridge ne želi biti samo još jedan akcijski triler, on ima za cilj angažovati vas na višestruke načine, stimulirajući vaša osjetila kroz dinamičnu priču i intenzivne scene. Ako tragate za filmom koji će vas držati vašu pažnju ovaj triler je vrijedan vaše dvosatne pažnje.