Iako je Dalain izrazio želju da njegova sahrana bude obavljena u strogoj tajnosti, ispred imanja se okupio značajan broj njegovih fanova, kao i novinara.

Alain Delon sahranjen u tajnosti, fanovi ipak došli ispred imanja
Foto: Screenshot

Francuski glumac Alain Delon sahranjen je jučer na svom imanju La Brulerie, u blizini sela Douchy u Loiretu.

Iako je izrazio želju da njegova sahrana bude obavljena u strogoj tajnosti, ispred imanja se okupio značajan broj njegovih obožavatelja, kao i novinara.

Vezani članak Alain Delon sahranjen u tajnosti, fanovi ipak došli ispred imanja

Poznati glumac pokopan je na vječni počinak u kapelici na svom imanju, uz prisustvo samo nekolicine članova porodice i bez ikakvih nacionalnih počasti, kako je i sam zahtijevao.

Nekoliko sati prije početka ceremonije, lokalna policija je blokirala glavnu cestu, a prisutnima je naređeno da odlože svoje mobilne telefone kako bi se spriječilo fotografisanje.

Korištenje dronova također je bilo strogo zabranjeno.

Sahrani su prisustvovali francuska ministrica kulture Rachida Dati, Paul Belmondo, sin Dalainovog bliskog prijatelja Jean-Paula Belmonda, te glumac Vincent Lindon, koji je održao govor.

Iako je Delon želio ispraćaj u tajnosti, brojni fanovi su se okupili ispred njegovog doma, ostavljajući cvijeće, fotografije i crteže s njegovim likom na ogradi imanja.

Mnogi su se upisali u knjigu žalosti koja je bila postavljena u blizini kuće.

Delon je 2019. godine pretrpio moždani udar i od tada je rijetko napuštao svoje imanje u Douchyju. Preminuo je u 88. godini.

Izrazio želju da bude pokopan sa svojim psom

Prije smrti izrazio je želju da, kada umre, uspavaju i njegovog desetogodišnjeg belgijskog ovčara Lauba te ga sahrane s njim, no aktivisti za prava životinja i njegova djeca spriječili su da se ta želja ostvari, odlučivši da pas ostane živ.