Vježbanjem protiv depresije
Foto: Tuzlanski.ba

Istraživanja dokazuju da se zbog vlastitog nezadovoljstva najčešće javlja depresija. Fizička aktivnost će vam pomoći da se osjećate bolje.

Stručnjaci su se složili da je jedan od najefikasnijih faktora u borbi protiv depresije tjelesna aktivnost. Ona jača imunitet, pospješuje krvotok i dostavu kisika u mozak, mišiće i druge dijelove tijela. Najvažnije, potiče pojačano lučenje hormona endorfina koji djeluje kao antidepresiv, zbog kojega nakon vježbanja dobivamo osjećaj sreće i zadovoljstva, piše wall.hr

Stiglo nam je lijepo vrijeme i više nema prepreka da počnete s vježbanjem. Ne trebaju vam skupe teretane, sve što je potrebno je vaša volja.

Brzo hodanje

Ako niste zaljubljenik u vježbanje, predlažemo vam brzo hodanje. Nije naporno, a ne morate biti ni sami. Hodanje možete iskoristiti da provedete kvalitetno vrijeme s dragim osobama, ili jednostavno da odmorite misli.

Trčanje

Za trčanje je jako važno da imate dobre patike, kako se ipak ne bi ozlijedili. Trčanje će vam pomoći i u skidanju kila, a nakon svakog kruga ćete se osjećati zadovoljnije i ljepše.

Grupni treninzi

Ljeti mnogo fitness trenera organizuje grupne treninge u prirodi. Slobodno se pridružite jednom od njih. Osim što ćete izbaciti svu negativnu energiju, upoznat ćete i nove ljude. (Tuzlanski.ba)