Zbog razornih posljedica koje su ostavile poplave na području BiH Kolegij Skupštine TK izrazio je saučešće, te iskazao spremnost za svaki vid pomoći. 

Tuzlanski kanton izdvaja 500 hiljada KM za pomoć stanovnicima poplavljenih područja
Foto: Facebook | Stanje nakon poplava

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona daje punu podršku za svaki vid pomoći nastradalom stanovništvu u područjima pogođenim poplavama i klizištima. 

Porodicama stradalih u katastrofalnim poplavama predstavnici Kolegija Skupšine TK izrazili su iskreno saučešće. 

Na današnjoj sjednici iznijeli su zahtjev da Vlada TK obezbijedi novčana sredstva u iznosu od 500 hiljada KM, bilo kroz budžetsku rezervu, rebalans Budžeta Tuzlanskog kantona za 2024. godinu ili preraspodjelom sredstava u Budžetu Tuzlanskog kantona, za gradove i općine pogođene katastrofalnim poplavama. 

Irfan Halilagić premijer Tuzlanskog kantona potvrdio je da će Vlada TK izdvojiti potrebni novac. 

"Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona podržava mjere Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona preduzete u cilju otklanjanju posljedica katastrofalnih poplava u općinama i gradovima Bosne i Hercegovine", saopštili su. 

Također novode da podržavaju stav menadžmenta JZU UKC Tuzla da se stavi na raspolaganje u punom kapacitetu stanovništvu gradova i općina pogođenih katastrofalnim poplavama. 

Sugerisali su i drugim preduzećima i ustanovama da, u u skladu sa svojim mogućnostima, pruže neophodnu pomoć stanovništvu i pravnim subjektima na području gradova i općina zahvaćenih poplavama.