Istraživanje pod nazivom "Stanje izlazaka: Kako generacija Z redefinira seksualnost i veze", koje je proveo Institut Kinsey na Univerzitetu Indiana, pokazalo je zanimljive rezultate o seksualnim odnosima pripadnika različitih generacija, piše Daily Mail.

Evo koliko se puta mjesečno trebate seksati, prema generaciji kojoj pripadate
Foto: unsplash | Zanimljivo istraživanje

U istraživanju je sudjelovalo 3310 korisnika aplikacije za upoznavanje Feeld, koji dolaze iz 71 različite zemlje. Sudionici, u dobi od 18 do 75 godina, odgovarali su na pitanja o svojim seksualnim životima, a dobiveni podaci otkrili su koliko se puta u mjesecu seksaju pripadnici različitih generacija. 

Generacija Z podbacila  

Podaci su pokazali da se pripadnici generacije Z (1995. - 2009.) u prosjeku seksaju tri puta mjesečno, a jednaku brojku prijavili su i baby boomeri (1946. - 1964.). "I generacija Z i boomeri pokazali su gotovo identične učestalosti seksualnih odnosa, što sugerira da se pripadnici najmlađe i najstarije generacije najmanje seksaju", piše u izvješću.

Milenijalci (1980. - 1994.) i generacija X (1965. - 1980.) pohvalili su se nešto većom brojkom – u prosjeku se seksaju pet puta u mjesecu, a istraživanje je pokazalo i koliko je u prosjeku slobodnih pripadnika pojedinih generacija. 

Status veza i fetiši u krevetu 

Naime, gotovo polovica pripadnika generacije Z izjavila je da su slobodni, u usporedbi sa samo jednom petinom milenijalaca, generacije X i boomera.  

Međutim, uprkos tome što se najmanje seksaju, podaci pokazuju da je generacija Z najavanturističkija skupina po pitanju seksa. Čak 55 posto generacije Z izjavilo je da su otkrili novi fetiš otkako su se pridružili aplikaciji Feeld, u usporedbi s 49 posto milenijalaca, 39 posto generacije X i 33 posto boomera. 

"Istraživači su naveli barem dva objašnjenja za ovo. Jedno je jednostavno to što stariji odrasli imaju više vremena za učenje i otkrivanje onoga što im se sviđa u seksu, pa su možda već otkrili svoje fetiše. Međutim, drugo objašnjenje je da se čini kako mlađi odrasli danas imaju veći ukupni interes za fetiše nego stariji odrasli, što može stvoriti veću otvorenost prema istraživanju i otkrivanju vlastitih sklonosti", piše u izvještaju.