Stambena zgrada kroz koju prolazi metro zaista postoji, a nalazi se u gradu Chongqing u Kini. 

Život u ovom gradu mnogima nezamisliv: Ovako zamišljam pakao
Foto: Unsplash | Neobičan grad

Chongqing je jedan od četiri grada u Kini koji ima status kineske pokrajine i koji je pod direktnom upravom vlade. Sa svojih 82.401 km², ne samo da je najveći u navedenoj grupi gradova, nego je i jedan od najvećih gradova na svijetu, sam grad broji između 6 i 7 miliona stanovnika.

Ovaj grad postao je turistička atrakcija kako bi se ljudi uvjerili da stanica metroa Libiza zaista postoji i svakodnevno funkcioniše bez problema. Međutim, dok se nekima to sviđa drugi ipak život u ovakvom gradu ne bi mogli ni zamisliti. 

TikToker Jackson, koji se na društvenoj mreži predstavlja pod korisničkim imenom @journeyofjackson, često objavljuje snimke iz grada Chongqing-a u Kini.

Posljednji snimak, koji je u jednom danu prikupio preko 17. miliona pregleda, Džekson je pokazao kako se tamo živi i putuje na posao.

"Zašto je putovanje na posao u gradu Chongqingu toliko teško? Prvo se moram spustiti sa 18. sprata zgrade bez lifta. Srećom, moram da se spustim nekoliko spratova jer je prizemlje na 12. spratu. Zatim ulazim u podzemnu željeznicu koja izgleda kao rolerkoster. Voz doslovno prolazi kroz stambenu zgradu, zašto ne?" opisao je Džekson.

@journeyofjackson Why is commuting to work in Chongqing so hard? #chongqing #重庆 #chinatravel #cyberpunk ♬ original sound - Jackson

Potom je rekao da mu je putovanje vozom dosta stresno pa pokazao kako funkcionišu autobusi. Ali nije se oduševio.

"I tako, bus me nekako odveo 20 spratova u nebo", zaključio je na snimku koji je za samo jedan dan skupio preko dva miliona sviđanja.

"Kul, kolika je stanarina tamo?" pitao ga je jedan pratilac, a Jackson je odgovorio 200-500 dolara mjesečno.

"Rade li tamo Google karte?", "Ne mogu shvatiti da li mi je ovo kul ili me plaši", "Ne razumijem kako se tamo dostavlja namještaj", "Imala bih noćne more od ovoga", "Stresno mi je samo da gledam", "Ovako zamišljam pakao", nižu se komentari ispod videa.